Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble filmet mens jeg hadde sex. Er dette ulovlig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 16 som har hatt samleie med en gutt på 18 for litt over et halv år siden. Er vel nærmere 8 måneder siden og jeg fant ut i går at dette ble filmet av to av vennene hans. Dette var avtalt mellom de tre, de hadde ikke mitt samtykke og de har så vidt jeg vet fortsatt videoen. Siden jeg er under 18 lurer jeg på om dette er barnepornografi? Hvordan anmelder jeg dette? Og hva vil «boten» dems havne på sånn ca? Evt hvilken annen straff kan de få? Den ene (av de to som filmet det) er 18 og han andre er jeg litt usikker på, men tror han var 17 da det skjedde og har fylt 18 nå. Takk!

SVAR

Besvart 30.09.2019 21:18:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan man legge ut bilder av andre som man selv har tatt?

Hvor går grensen for hvilke bilder man kan legge ut av andre? Er det nok at man har fotografert bildet selv? Her er noen gode råd.

 

Les mer
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
attach_file

Å dele andres nudes er #ikkegreit

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

 

Les mer
account_circle