Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å anmelde for æreskrenkelser

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en homofil gutt på 16 år. Når jeg holdt jentenes tale forran nesten hele skolen var det en elev som skrek «Hvorfor liker du gutter da?» når jeg sa at alle liker jenter. Dette var ekstremt upassende. Han kaller meg også homse og andre æreskrenkende ord forran andre menesker ganske ofte. Dette finner jeg meg ikke i. Jeg vill gå så langt som og andmelde han til politi så han kan få en straff så han skjønner at han gjør noe galt! Dette er en person som også sier ordet «neger» til mørkhudede. Jeg vill egentlig kreve erstatning også fordi mine karakterer har gått ned betydelig mye av denne hendelsen. Jeg har tenkt på dette lenge.

SVAR

Besvart 21.02.2020 11:31:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få slutt på mobbing?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle