Hei
Hei, det å kutte kontakt med familie er en stor påkjenning for de fleste. Noen ganger kan det være en løsning, dette er det du som vurderer. Jeg tenker at du bør finne noen å snakke med om situasjonen du står i. Jeg kommer tilbake til dette, og svarer på det juridiske først.
Siden jeg ikke vet hva som er grunnlaget for kravet mot moren din, kan jeg bare gi deg en generell tilbakemelding på dette.
Den som mener at den har et krav mot en annen som ikke vil betale, må først sende et såkalt påkrav til skyldneren, i ditt tilfelle moren din. I dette påkravet må du også gjøre moren din oppmerksom på at dersom hun ikke betaler, kommer du til å ta kravet videre rettslig. Etter dette kan du sende en forliksklage til forliksrådet, som vil innkalle dere til forhandlinger, og avsi en dom. Det er likevel viktig at du vet at dersom du taper saken forliksrådet kan du ende opp med å måtte betale moren din sine sakskostnader (begrenset til ca. 6000 kroner) dersom hun for eksempel har brukt advokat til å hjelpe seg med saken i forliksrådet.
Når det gjelder eiendommen din kan du selge din andel til noen andre dersom du ønsker det, og noen faktisk ønsker å kjøpe din andel. Du må likevel være klar over at de andre som du eier eiendommen sammen med, vil ha forkjøpsrett til å kjøpe eiendommen. Dette fremgår av sameieloven § 11.
Ut over dette kan jeg ikke se hvilke andre muligheter du har til å bli kvitt andelen din av eiendommen, siden du ikke ønsker å gi bort din andel. Hvis du ønsker hjelp med det juridiske så gir Barnas jurist gratis rettshjelp til barn og ungdom, du kan bare ta kontakt.
Hvis du ikke finner noen løsning på eiendommen nå, så kan du også la dette ligge til senere. Det kan tenkes det er lettere å finne en løsning etter hvert når situasjonen har roet seg.
Når det gjelder situasjonen med familien din så håper jeg du kan finne noen å snakke med for din egen del. Et brudd vil kreve mye av deg, og kontakt med familien vil også kreve mye av deg. Situasjonen er krevende med begge utfall, jeg antar det er det du kjenner på nå.
Du kan snakke med helsesykepleier ved Helsestasjon for ungdom, du kan undersøke om det finnes et lavterskeltilbud der du bor. Du kan også gå til fastlege som kan hjelpe deg med å undersøke ulike tilbud. Jeg tenker at det å ha en person å snakke med er viktig når man står i vanskelige situasjoner, og som du beskriver også frykter kollaps.
Dere som familie kan få hjelp til å snakke sammen ved et familievernkontor. Dere har ting å ordne opp dere imellom om du bryter kontakten eller ikke, og et familievernkontor kan være et trygt sted å snakke sammen.
Jeg håper du finner ut av dette, og at du ikke blir stående alene i situasjonen. Lykke til<3
Hilsen juristen, Ung.no i samarbeid med familieterapeut ung.no