Hopp til hovedinnholdet

Spørmål om hva som regnes som stjeling og håndtering av det i butikk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har flere spørsmål og gjerne svar med paragrafer. Spørsmål 1 Hvis noen har puttet alkohol i sekken sin og er under 18. Kan butikken låse deg inne i butikken slik at du ikke kommer ut. Selv om de ikke veit helt sikkert på om du kommer til og stjele. Spørsmål 2 Hva telles som stjeling? Jeg vet at liksom da noe fra noen andre er stjeling men, er det slik at hvis jeg har noe på meg og ikke enda gått ut av butikken men de tror jeg skal stjele kan de stoppe meg ranaske meg eller bare anholde meg til politiet kommer. Spørsmål 3 Kan buttik ansatte bruke noen som helst fysisk makt til og holde deg igjen eller springe etter deg og kaste deg i bakken etter du har gått ut av butikken.

SVAR

Besvart 14.03.2020 14:27:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Stjeler i butikken

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor stjeler jeg? Og hvordan kan jeg slutte?

Vi vet at det ikke er lov å stjele, og at vi bare får dårlig samvittighet etterpå. Men så gjør vi det likevel. Hvorfor det? Og hvordan kan vi slutte?

 

Les mer
account_circle