Hopp til hovedinnholdet

Slåsskamp, selvforsvar, filming av politiet

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hvis jeg er i en slåsskamp og jeg må forsvare meg, er det da lovlig for en gutt å slå en jente / kvinne også? Jeg føler at kvinner er mye mer "forsvarte" i samfunnet, men de kan være like ille. Og det neste spørsmålet mitt er, får jeg lov til å slå noen hvis de virkelig gjør meg sint? Jeg husker en politimann som fortalte at loven sier noe om at hvis noen har gjort deg sint, kan du lovlig gå og slå dem. (På grunn av sinne som er forårsaket av trakassering.) Og hvis noen sier dårlig ting om meg, har jeg lovlig lov til å si noe dårlig til dem? Siste spørsmål er, kan du filme en politimann mens du holder avstand og ikke plager dem i arbeidet deres i en offentlig eiendom? Kan de ta telefonen eller fortelle meg om å slette opptakene? Selvfølgelig ville jeg ikke gjøre det for å plage eller skremme noen, for loven sier at det er ulovlig å videoopptak noen hvis de føler at det plager dem. Men jeg kan filme om jeg syns det er nødvendig for mitt sikkerhet?

SVAR

Besvart 15.03.2020 09:36:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kontakt politiet

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

 

Les mer
attach_file

Bruker du vold når du blir sint?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

 

Les mer
attach_file

Å bli voksen

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

 

Les mer
account_circle