Hopp til hovedinnholdet

Kan man blir straffet for å skade noen ved livreddende førstehjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har diskutert litt med en venn. Loven sier at man har hjelpe plikt etter evne. Og man kan bli straffet om man ikke hjelper Men, loven sier også hvis man utfører uaktsomme handlinger kan man bli straffet. Altså hvis man utfører en handling som innebærer en fare, men gjør den likevel (tar en sjanse) kan man bli straffet Men la oss si at man ser en person i nød, man er ikke sikker på hvordan man skal redde personen men vet man har hjelpeplikt. Man vet at det man gjør kan skape død hos vedkomne og at det kan være en uaktsom handling. Kan man bli straffet for det? Eks kanskje spedbarn at man vet at man ikke skal bruke hele eller begge henda når man utfører kompresjoner men bare to fingre men tenker at det blir mer effektivt med større kraft så dør babyen, men vet at man ikke skal bruke mer enn to fingre, kan hende de fikk panikk eller noe i situasjonen.kan man bli straffa Og er det noen eksempler der man har blitt straffet for livreddende førstehjelp i Norge eller andre land

SVAR

Besvart 28.04.2020 12:39:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Førstehjelp hvis en ulykke oppstår

Dersom du blir involvert i en ulykke eller kommer først til et ulykkessted, kan det være vanskelig å vite hva du skal gjøre. Tre viktige stikkord er: Sikre - varsle - hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Førstehjelp ved drukningsulykker

Husk at hvis du har drukket alkohol er risikoen for ulykker i vannet mye større. Se her hva du må gjøre om du kommer over eller er vitne til en drukningsulykke.

 

Les mer
account_circle