Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når skolen bryter forbud mot å trakassere?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Lov om likestilling og forbud mot diskriminering (likestillings- og diskrimineringsloven). Dette er en liv laget for å beskytte integriteten til minoriteter. §13 Forbud mot å trakassere forbyr all bruk av minoriteter som skjellsord eller annen diskriminering i landet. Dette blir ikke håndhevet i landet skoler. Alle organisasjoner skal strengt opprettholde loven men når loven ble tatt opp med vår rektor, forsøkte rektor å forhandle, kalte det sensur og nektet å opprettholde loven. Om det ikke blir endring, ser vi der nødvendig å ta saken til likestillings og diskrimineringsombudet. Hvordan går man frem i en slik situasjon og hva blir konsekvensene? -Og hvordan «anmelder» man et spesifikt individ og hva er konsekvensene om de bryter denne loven?

SVAR

Besvart 04.05.2020 12:55:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

 

Les mer
attach_file

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

 

Les mer
account_circle