Hopp til hovedinnholdet

Har noen lov til å tvinge meg til behandling?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Her om dagen så ble jeg funnet av noen folk veldig sløv, delvis bevisstløs. Ambulansen kom å bære meg i bilen dems. Der våknet jeg litt gradvis opp igjen og de kjørte meg til legevakta selvom jeg ikke ville. På legevakten hadde de søkt meg opp i sine registre og sett at jeg hadde et sekvmirdsforsøk for et år siden og en intoks for bare én måned. De spurte om det var sånn at jeg ikke ønsket å leve og så spurte de om jeg hadde tatt noe tabl eller stoff, eller hvorfor jeg var sløv noe jeg heller ikke ville svare på. Etter en vurdering ble det at jeg skulle bli kjørt videre til akuttmottaket på sykehuset grunnet intoks for en mnd siden, i tilfelle det var grunnen nå også. Greia var at denne gangen så var ikke dette grunnen. Har de egt lov til å tvinge meg til behandling? Politiet måtte også komme pga rømningsfare... Jeg hadde jo ikke tatt noe men ville bare ikke være med

SVAR

Besvart 06.05.2020 14:08:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
account_circle