Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kreve å ha dør på rommet mitt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har foreldrene mine rett til og ta av døren min fordi jeg ikke ble ferdig med og rydde rommet mitt innen en time? Jeg prøver og fortelle om barnekonvensjonen paragraf 16 men de sier bare at de eier huset og har rett til det de vil. De begynner og bruke andre forlk de kjenner som ikke har dør som eksempler på at jeg heller ikke trenger dør selvom jeg sier at jeg er 13 og trenger privatliv i tenåringstiden.

SVAR

Besvart 21.12.2020 14:33:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
account_circle