Hopp til hovedinnholdet

Tatt med falsk leg.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! I går skulle jeg prøve å komme inn på et utested med 20 årsgrense med legitimasjonen til ei venninne av ei venninne. Hun som eier legget bor i Stavanger, og jeg kjenner henne ikke. I såfall trodde ikke vakten på at det var meg og tok meg med bort og krevde å se annen legitimasjon. Jeg påsto at jeg ikke hadde noe annet, og spurte om jeg bare kunne få igjen legget og gå. Men han bare fortsatte, og til slutt gav jeg han mitt ekte legitimasjon og han skrev ned navnet mitt, personnr mitt, adressen min og tlf nr mitt (dette ringte han for å sjekke om var mitt). Så sa han at jeg ville bli ringt opp av sjefen deres i løpet av uken/neste uke. Hva er det beste for meg å si for å slippe bot og prikk på rullebladet? Har allerede to stk fra å ha kjørt over fartsgrensen for et år siden, vil tre stykker gjøre noe forskjell? Vet at han kan politianmelde det, men siden de velger å la sjefen snakke med meg i stedet for å tilkalle politi der og da, har jeg et lite håp om at jeg kanskje kan slippe unna med en prat med sjefen. Så hva er det mest sannsynlighet for at kommer til å skje? Og hva burde jeg si for å komme best mulig ut av situasjonen? Jente19 (blir 20 om en og en halv mnd)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Å levere falsk legitimasjon er mer alvorlig enn det er lett å tenke seg, men dersom saken ikke ender med politianmeldelse vil det ikke få noe å si for rullebladet ditt. Det kan hende at sjefen vil vurdere politianmeldelse i etterkant av praten med deg, og da er vel det lureste å få han til å skjønne at du har innsett alvoret og ikke vil gjøre dette på nytt. 

 

Dersom saken politianmeldes, kan du be om konfliktråd. Hvis sjefen på utestedet også samtykker i det, er det store sjanser for at politiet vil oversende saker til megling. Hvis dere på møtet i konfliktrådet kommer fram til en avtale og den overholdes, vil du slippe anmerkninger på rullebladet.

 

Hilsen Konfliktrådet i samarbeidet med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Falsk legitimasjon

Gutt skjuler seg bak en falsk bart (colourbox.com)

Å bruke falsk legitimasjon er ikke å anbefale, uansett hva årsaken er til at du lar deg friste. Du kan få bot, og så kan det havne på "rullebladet" ditt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett