Hopp til hovedinnholdet

Hvordan unngå mobbing?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Min farmor døde får 6 uker siden snart, og jeg blir mobba på skolen. Jeg gikk på do får å gråte men noen ganger fikk jeg ikke gråte. Jeg tenkte hele tiden at jeg hadde lyst til å dø men jeg vil jo ha familien min og de andre vennene mine, det er bare en som mobber meg. men hva kan jeg gjøre får å ungå mobbing? det skjer bare på skolen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er trist når noen dør.  Det er helt greit å være litt trist innimellom da, og føle for å gråte noen ganger.  Dette må andre respektere.  At det er EN uklok person på skolen der du går som mobber deg, er jo dumt, men jeg syns det er bra å høre at det ikke er flere.  De som mobber har ofte et problem selv, og prøver på en måte å få det bedre selv ved å plage andre.  -De handler ofte om at de har dårlig selvfølelse, og at de ikke greier å se noe særlig positivt med seg selv.  

 

Jeg syns du skal si ifra til læreren din om dette og du kan også si ifra om at du er lei deg etter at farmor døde, slik at læreren vet hvorfor du noen ganger er litt trist, gråter lett e.l.  

 

Den personen som mobber, er det lurt om du holder deg unna, og ellers bestemmer deg for å ikke bry deg om det den personen sier eller gjør.  Si til deg selv at DU er bra og viktig og at ingen skal få bryte ned deg med uklok oppførsel.  

 

Kanskje kan du også prøve å ha en helt grei oppførsel overfor mobberen.  Det er til og med mulig det går an å være litt hyggelig med denne personen hvis du ser at det er en som slett ikke har det så OK.  

 

Prøv deg frem med hva som fungerer, men hold det hele tiden klart for deg at dette handler om en annen persons problemer og ikke om deg. 

 

Ta en prat med helsesøster eller en god venn om sorgen hvis du trenger å prate om det.  Tenk på de gode minnene du har om farmor og tenk på at de minnene er noe du vil ha med deg videre i hele livet ditt.

 

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett