Hopp til hovedinnholdet

ble tatt i etterkontroll på utested, og jeg hadde ikke noen legitimasjon å vise frem.

 

Spørsmål
Heisann. Er i 1991 kullet og dermed ikke 18 år. Var på besøk i Kristiansand forrige helg, og dro da ut på byen sammen med mine venner fra byen. Hadde ikke noen form for falsk id, bare min egen id pluss at jeg passet på 3 kort i lommeboken min som lå i vesken. (2 gutter og 1 jente) Ble ikke spurt om legitimasjon i døren, og kom jo da inn på utestedet. Danset og hadde det gøy, drakk vel og merke ikke alkohol. Så ble det etterkontroll inne, og jeg hadde jo da ikke noen legitimasjon å vise frem. Så jeg ble tatt med til en politipatrulije som sto bort gata, og jeg viste de kortet mitt, og forklarte situasjonen. Viste de også id'en til vennene mine, slik at de skulle få alle brikker på plass. Lurer på på hva som skjer? Hva er Jeg fikk beholde alle kortene, og fikk vandre fritt vidre. Eneste var at han som kontrollere meg inne ville ha navnet mitt. Så lurer da på hva som evt. skjer vidre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Siden du ikke har gjort noe ulovlig, kommer det nok ikke til å skje noe mer. Det er ikke ulovlig for deg å være på utesteder, det er bare ulovlig for dem å skjenke deg alkohol.

Utestedene praktiserer aldersgrenser for å gjøre det enklere for dem å kontrollere hvem som har lov til å kjøpe alkohol. Dersom det mistenkes at utestedet selger alkohol til mindreårige, kan det få alvorlige konsekvenser for dem. De kan blant annet bli fratatt skjenkebevillingen, og utestedet kan da bli stengt.

Hilsen Juristen, Ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Hvordan kan du spare energi når du kjører?