Hopp til hovedinnholdet

Ble tatt for å røyke hasj - politiet varslet skolen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg var på tur med hele trinnet fra vg2 til fjellet forrige helg. Det var arrangert av elevene, så foreldrene og skolen var ikke involvert. Det ble selvsagt mye festing og drikking og mange fra andre skoler valgte å ta turen med oss... På den siste kvelden var det mye som skjedde. Meg og en venn satte oss inn i slags utebod med varme i for å komme oss litt bort fra musikken og sånt en liten stund. Ikke lenge etter kom 3-4 andre ukjente fra en annen skole inn i samme bod for å røyke. Dette var hasj og jeg og han andre jeg kjente prøvde veldig lite av det. Det var første gang for begge to. Noen timer senere hadde noen tipset eieren av hyttene vi lånte om at noen hadde røykt hasj på våres hytte (boden vi røykte i var i våres hytte). Han ringte da politiet og de kom til våres hytte for å avhøre alle som var der i tillegg til å sjekke om det var hasj i hytten. De fant ingenting, men meg og vennen min fortalte sannheten og innrømte å ha prøvd litt av det de andre hadde inne i boden. De fikk personnummer, telefonnummer (mitt og foreldrene mine sitt) og adresse til begge to. De sa de kom til å sende et forelegg (tror de sa 3500?). De har allerede ringt foreldrene mine og sagt at det kommer forelegg i posten. De fikk personnummeret til alle de andre på hytten også, men de innrømte ingenting, og jeg vet ikke om de røykte hasj på turen... Få dager etter turen var det foreldremøtet som mine foreldre ikke gikk på. Fra andre har jeg hørt at elevinspektøren på skolen sa på det møtet at politiet hadde ringt til han. Han sa videre at det var to på turen som hadde blitt tatt for å røyke hasj (meg og vennen min), og så sa han i tillegg at han skulle ringe til foreldrene til alle de som ga personummeret sitt til politiet. Han skulle også ringe til foreldrene til noen andre som var "mistenkt" for å røyke hasj pga rykter. Her er det flere ting jeg lurer på: - Har politiet lov til å ringe en som er ansatt på skolen når skolen ikke hadde noen ting som helst med arrangementet å gjøre? - Har skolen lov til å blande seg inn i privatsaker som dette? - Har elevinspektøren lov til å ringe til foreldrene til noen som er mistenkt pga rykter + de som ble avhørt av politiet men ikke ble tatt? jeg vet som sagt ikke om de har røykt, men er det ikke politiet sin jobb å finne ut av dette? - Hvordan vil denne hendelsen påvirke framtiden min? - Vil det komme på rullebladet mitt? i så fall hvor lenge vil det stå der? - Vil jeg få problemer hvis jeg skal reise til USA? - Hva skjer hvis noe lignende skulle forekomme igjen? vil straffen i så fall bli strengere? - Er det noen jobber jeg vil få problemer med både i nærmeste framtid og på lang sikt Jeg synes det virker absurd at skolen skal blande seg inn i denne saken når de ikke hadde noen ting som helst med arrangementet å gjøre. Noe av det jeg har skrevet om skolen og deres rolle i denne saken er bare rykter på skolen som har kommet fra foreldremøtet, men det må ligge noe i det når det kommer fra så mange hold. Håper på kjapt svar :)

SVAR

Besvart 16.02.2013 15:34:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
attach_file

- Bruker hasj

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

 

Les mer
attach_file

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

 

Les mer
account_circle