Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg klage på forelegget? fengsel eller bot?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg ble arrestert på grunn av at jeg nektet å legitimere meg og trakassering av offentlig tjenestemann. Situasjonen oppstod etter at politiet stoppet meg på gaten. Jeg hadde ikke gjort noen ting, men de stansa meg i det de kalte "belastet område". Han ene var veldig aggressiv og det førte til at jeg ikke akkurat var samarbeidsvillig. Jeg spurte hvorfor de stoppet meg, men det ville de ikke svare på og framholdt at jeg måtte legitimere meg. Jeg gjorde det til slutt, men det var for sent i følge dem. De ransaket meg og fant et studentkort jeg har holdt for en veninne som glemte det og da skulle de ta meg for dokumentforfalskning. Jeg sa hvor kortet kom fra og at jeg syns dette var ganske dustete oppførsel av dem. Da mente han at jeg hadde kalt ham en dust og at det var trakkassering. Jeg ble så provosert at jeg med sarkastisk stemme sa "dere er to utrolig kule folk". Her startet det et munnhuggeri, men jeg sa ingenting annet enn "dere er kule altså", "dere er jo bare maktsyke" etc. Hele tiden med forholdsvis rolig stemme og ingen tegn til fysisk aggresjon. Men etterhvert fikk de vel nok. Da tok de på meg håndjern og satte meg i bilen. I bilen kom jeg til å nærme meg med ansiktet til den ene politimannen (på ingen måte agressivt) og da svarte han med å kjøre albuen i halsen min og trykke meg hardt inn til sidevinduet, mens han skrek "du skal ikke stikke trynet i ansiktet mitt!!". mens jeg rolig prøvde å si at jeg ikke var aggressiv og at jeg er helt rolig. Dette gjentok jeg gang på gang, men han holdt meg hardt hele tiden og fortsatte å skrike til meg. Jeg endte til slutt på glattcelle og dagen etter mottok jeg siktelse som nevnt. Boten ble på 8000. Dette føltes helt urimelig, men ettersom jeg skulle på jobb dagen etterpå og de alerede hadde holdt meg 6 timer, to lenger enn hva er lovlig. (jeg var ikke beruset og det sa også han ene politien; "du virker jo fin. jeg skal ta en telefon" så gikk det altså to timer til) Derfor vedtok jeg bare boten, litt i angst og at jeg ikke ville fortelle jobben at jeg kom fra arresten. Etter å ha fortalt situasjonen angrer jeg på vedtaket. Hvordan kan jeg gå frem for å anke, til tross for at et vedtak normalt regnes som endelig dom? (det står .."kan normalt ikke ankes") Er det et poeng å anke ettersom det sikkert bare blir mitt ord mot dems? Hvordan funker det å ta subsidiert fengsel i stedet? Legger de opp soningen etter når det passer? Og hvordan gjelder det sånn rullebladsmessig? Jeg har hørt at man ikke kommer inn i USA om man har noe på rullebladet, men har amerikanske myndigheter/ambassaden tilgang på norske databaser om straffedømte?

SVAR

Besvart 25.05.2013 11:22:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

 

Les mer
account_circle