Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til et privatliv når jeg er 15 år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Eg og faren min har ofte mangen unødvendige diskusjoner, ein av di er om mitt privatliv. Han meiner at eg ikkje har noen rett på ett privatliv før eg blir 18 og at han kan gå å sjekke mine private meldinger sån da passer han. Eg synes at da tråkker på mitt og mine venner sine privatliv og at han ikkje har noen rett t å sjekke våres felles samtaler. Han har vel ikkje lovt å bare tråkke på mitt privatliv utenom om det dreier seg om noe alvorlig (mobbing eller andre ring) har han?

SVAR

Besvart 24.01.2017 14:24:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Når er du gammel nok?

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

 

Les mer
attach_file

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

 

Les mer
account_circle