Kan foreldre råde over pengene mine? Kan jeg anmelde det? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Kan foreldre råde over pengene mine? Kan jeg anmelde det?

account_circle

SPØRSMÅL

hei, jente 17 år og har ikke kontakt med foreldrene mine etter at faren min kastet meg ut hjemmefra. Da jeg vart kastet ut hos min far førte han alle pengene mine over til min mor og hun har tatt pener fra min tidligere konto men nå sa hun at jeg fikk full kontroll på den osv. jeg stolte på hun... jeg fant ut 3-4 mnd senere at det var tatt 30-40 tusn ut å da jeg konfronterte henne med det sa hun at hun hadde brukt dette på meg som ikke er sant. det var 70 000kr dær, og jeg har sikkert brukt maks 5-6 tusn selv å da jeg skulle ringe banken for å høre fikk jeg beskjed om at den kontoen ikke var der for hun hadde lurt meg å skrevet det i sitt eget navn. så jeg lurer på om dette er ulovlig? hva kan jeg gjøre for hun nekter å sette disse over til noen andre jeg stoler på? hva kan fylkesmannen gjøre med dette? er det noen straff? har det noen hensikt i å annmelde henne? jeg trenger pengene til jeg skal begynne å kjøre opp til bil. pengene har jeg tjent selv. takk på forhånd.

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer