Foreldrene mine snoker i tingene mine. Hvilke rettigheter har jeg? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Foreldrene mine snoker i tingene mine. Hvilke rettigheter har jeg?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16 år som lurer på om fagpersonen innen "lov og rett" kan gi et svar på en problemstilling vedrørende privatliv. Foreldrene mine stoler ikke på meg, og de er veldig kontrollerende (sjekker hvem jeg har sendt melding til/snakket med gjennom telefonregningene, og ransaker rommet mitt). De har et voldsomt problem med at jeg har kontakt med folk som er eldre enn meg (2-10 år eldre), fordi de mener at jeg ikke kan vurdere visse personer og dermed kan bli utsatt for seksuelt, eller andre former for misbruk. Selvfølgelig synes mitt 16årige, tydeligvis naive hode at dette er bange anelser fra deres side uten noe som helst grunnlag, med tanke på hvor mye jeg har å gjøre med tvilsomme personligheter daglig. Og jeg synes at det er direkte hyklersk av foreldrene mine å jatte så fint om tillit når de selv lar være å fortelle meg ting, og anskaffer seg informasjon om meg på den måten som de gjør. Det som jeg lurer på er hvorvidt jeg har krav på eget privatliv under myndighetsalder, og har foreldrene mine rett til å blande seg inn i dette?

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer