Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å være passasjer med promille i stjålet bil?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16 år som var på fest, til slutt hadde alle dratt og det var bare jeg og kompisen min igjenn, det sto en bil parkert og forlatt med nøklene i som kunne benyttes til musikk, eieren av denne bilen hadde dratt videre på fest, jeg satt inni bilen og hørte på musikk, så setter kompisen min på 17 seg inn og sier han fikk låne bilen om vi fylte bensin, vi kjørte og fylte bensin på bilen og startet avgårde, ettervert ble bilen ødelagt på turen, eieren fant ut av dette PG jeg er redd han anmelder dette, vi var begge beruset og jeg hadde nokk promille i meg til og ikke kunne ta smarte avgjørelser selv, kompisen min hadde altså ikke fått låne bilen og løy til meg, jeg lurer på om jeg som passasjer i en uviten stjålen bil med promille kan få noe straff for dette ?

SVAR

Besvart 30.06.2019 22:13:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Kjører bil uten å ha lappen

Vi skulle hjem fra fest, men han som eide bilen hadde drukket, og ingen av oss andre hadde lappen. Siden jeg har øvelseskjørt masse tok jeg på meg å kjøre ham og de andre hjem. Hva er straffen for å kjøre uten lappen?

 

Les mer
attach_file

- Kjører med promille

Jeg var på fest og fikk låne bilen til en kamerat for å kjøre og hente noen andre, siden jeg hadde drukket minst to-tre halvlitere, bare. Hvor strenge straffer er det for å kjøre når man bare er litt brisen?

 

Les mer
account_circle