Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om ekteskap

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er bare litt nysgjerrig på dette. 1. Fra det jeg vet, så er ikke polygami lovlig i Norge, men hva skjer om en person som er gift med flere prøver å flytte til Norge sammen med alle ektefellene sine? Får de lov til å flytte hit i det hele tatt? 2. Dette er et spørsmål som handler om lover utenfor Norge også, så hvis dere ikke kan svare på dette, går det bra. I Pakistan er homofili straffet med dødsstraff, fra det jeg vet. Om jeg, en gay person, er i et forhold sammen med en annen gay person, og vi to går for å besøke Pakistan, som Norske Statsborgere, kan vi bli straffet med den loven? Hvis vi blir straffet, kan den norske staten gjøre noe med det? Tusen takk!

SVAR

Besvart 11.01.2020 08:45:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ekteskap

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig eller religiøs seremoni.

 

Les mer
attach_file

Dette kan ambassaden hjelpe deg med i utlandet

Norge har utenriksstasjoner i de fleste land i verden, og en av deres hovedoppgaver er å hjelpe nordmenn som kommer i vanskelige situasjoner i utlandet. Her er en oversikt over noe av den hjelpen du kan forvente å få fra utenriksstasjonene.

 

Les mer
attach_file

Asyl (beskyttelse)

Du kan søke beskyttelse (asyl) hvis du er forfulgt eller frykter forfølgelse eller umenneskelig behandling i hjemlandet ditt.

 

Les mer
account_circle