Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg anmelde han jeg chattet med?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg chattet med en fyr på et trygt nettsted hvor vi ble enig om å utveksle Facebook for å bli bedre kjent. Dette etter å ha bare utvekslet noen ord, som var dumt fra min side. Da han hadde sendt meg en melding på Facebook og jeg ikke svarte grunnet manglende interesse valgte han å melde ei venninne av meg for å mase etter meg. Vi begge to meldet han og sa at dette ikke var greit og ba han slutte. Dette resulterte i at han ble veldig sint og kalte meg falsk og mente at vi hadde blitt enige om å skulle ''få ting til''. Jeg har altså på forhånd gitt ingen forhåpninger om at noe skulle skje mellom oss to, annet enn å bli bedre kjent. Han endte meldingen med ''lure mus du, å eg finne deg''. Jeg svarte med ''du finner meg?'' før han blokkerte meg. Jeg har screenshots av alle meldingene oss i mellom. Det var litt skummelt, men han bor i en annen by og det virker lite sannsynlig at han skal komme etter meg. Allikevel lurer jeg på om det er noe jeg burde/kan anmelde, av prinsipp?

Besvart 13.06.2018 23:12
 

Svar
Hei

Du kan gjerne anmelde han hvis du følte deg truet, eller du er bekymret for at han skal oppsøke deg mot din vilje. Du kan også snakke med politiet om hva som kan være lurt å gjøre med det som har skjedd. 

Ut fra det du skriver forstår jeg at han ble skuffet og gjerne vil ha mer kontakt med deg. Det er helt greit at du nå ikke ønsker mer kontakt med han. Du må sette grenser for deg selv. Han bør respektere de grensene du setter for deg selv. Det er helt greit at du avviser han.

Kanskje det er lurt å gi han en forklaring og avvise han på en høflig måte? Prøv å legge det på deg selv. At du ikke ønsker... at du ikke er interessert... Ikke skyld på han. Kanskje du nå har oppdaget at han ikke er din type? Det er mange som opplever at de ikke vil ha ha kontakt likevel når de blir bedre kjent. Man må på en måte bli litt kjent før man vet om man vil ha kontakt med en person.

Kjenn etter hva som blir riktig for deg. Hvis du kjenner deg trygg på at han ikke kommer til å bli farlig eller ubehagelig for deg, kan det være lurt å gå videre og unngå kontakt. Men hvis du opplever at han er oppsøkende og truende bør du få hjelp til å stoppe det på en eller annen måte.

Det er bra at du har snakket med ei venninne. Snakk gjerne med venner og noen i familien så de vet hva du har opplevd. Da kan det være lettere å søke støtte hvis han prøver å ta kontakt igjen. Se også vedlagte artikler. Kanskje du finner noen tips der som kan være hjelpsomt.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Internett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om internett