Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst, depresjon og selvmordstanker. Mye trøtt, hvordan kan jeg endre det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 14 år og veldig deprimert og sliter med angst og panikkanfall. Tidligere drev jeg med selvskading, og nå er jeg suicidal. I det siste har jeg hatt insomnia også. Jeg sover kun 3 timer per natt. Grunnene til dette er at jeg krangler mye med foreldrene mine, og de presser meg veldig skolemessig. Ingen i familien min vet at jeg sliter, og jeg vil overhodet ikke at de skal vite det heller. Men, siden skolestart har jeg vært veldig sliten. Jeg orker såvidt stå opp, og er svimmel, trøtt og ufokusert hele dagen. Når jeg kommer hjem, sover jeg ofte i to timer før mamma kommer hjem. Jeg orker såvidt å gjøre lekser, og har ikke overskudd til noe. Har dette noe å gjøre med depresjonen min eller er det på grunn av noe annet? Er det noe jeg kan gjøre for å forbedre det? Jeg må gjøre noe nå, men hva? Tusen takk for svar!

SVAR

Besvart 22.09.2015 22:58:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Dette skjer hvis du hopper over frokosten

Kroppen din trenger frokost! Les hvorfor her.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
account_circle