Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine fant ut at jeg har problemer med selvbildet, mat, vekt og trening. Jeg er 99% sikker på at jeg har en spiseforstyrrelse. Jeg er redd!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, idag så fant foreldrene mine ut at jeg har problemer med selvbildet, mat, vekt og trening, jeg er 99% sikker på at jeg har en spiseforstyrrelse, noe jeg har vært sikker på siden jeg var 11. Jeg gjør alt en person med spiseforstyrrelse som oftest gjør, noe jeg vet er feil. Det er hvorfor da, jeg hadde tenkt til å faktisk bli bedre denne sommerferien, og fortelle dem etter å ha blitt litt bedre. Noe som da ble ødelagt idag. Jeg har bare lyst til å dra hjemmenifra og ikke komme tilbake før de har glemt det- noe som ikke kommer til å skje. Jeg er bare redd for at de kommer til å bli helt gale og få meg til å gjøre hver eneste lille detalj, og være som en kongeørn ovenfor meg, noe som blir en stor sak. Jeg vil ikke at dette skal være så mye. Jeg vil bare bli bedre uten noe styr om det. Jeg har gråtet og skjelvt i flere timer nå fordi jeg er så redd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det nå. Jeg kan forstå at du er redd og at det føles skummelt ut at foreldrene dine nå vet hvordan du egentlig har det.

Du hadde et ønske om å få sommeren på deg til å få det bedre slik at du kunne fortelle dem at du har det bedre enn du har nå. Nå er du redd for hvordan de vil være overfor deg når de nå vet.

Jeg kan absolutt forstå at du er redd og at du nå ikke har helt kontroll på hvordan sommeren blir for deg. Samtidig så tenker jeg hvor godt det må være for foreldrene dine at de nå vet hva du strever med. De har kanskje skjønt at det har vært noe som har vært vanskelig for deg.

Jeg vil råde deg til å fortelle dem akkurat det du sier til oss. Si at du ønsker å forsøke å få det bedre på egen hånd og at du tror at du kan klare det.

Spiseforstyrrelser er viktig å behandle så jeg kan forstå at dine foreldre kan bli bekymret for deg.

Selv om det kjennes skummelt ut for deg nå så kan det også bli en positiv erfaring som kan hjelpe deg til å få det bedre!

Jeg legger ved noen artikler til deg hvor du kan lese mer om dette.

Ønsker deg alt godt!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold