Hopp til hovedinnholdet

Farlig å kun drikke vann og cola zero?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg kan begynne med å si at jeg har spiseforstyrrelse (anoreksi og bulimi). Den iste tia hsr jeg ikke gått så mye ned i vekt. Så jeg tok meg sammen. Nå tygger jeg mat men spytter alt ut igjen. Suger ofte på drops og tygger tyggis for å holde meg mett. De inneholder lite kalorier og er sukkerfrie. Så ingen ting kommer ned i fordøyelsessystemet bare munnen også ut igjen. Er dette farlig? Kommer jeg til å gå ned i vekt? Kanskje faretruende ned? Det er bare 1 ting jeg får ned i systemet og det er vann og cola zero.

SVAR

Besvart 03.10.2017 10:54:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle