Hopp til hovedinnholdet

Spiser jeg for mye? Hvorfor føler jeg at jeg er sulten hele tiden?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år er ca. 172cm høy og veier rundt 50-55kg. Jeg er aktiv noen dager, men ikke så mye som jeg pleide før. Er veldig stresset over skolen og føler jeg ikke har tid til å gjøre noe annet enn skole arbeid. Jeg føler sultfølelse nesten hele tiden og alt jeg har lyst på er mat, jeg spiser selvom jeg ikke er sulten, men får en sånn skikkelig sultfølelse selvom jeg kjenner at jeg ikke er sulten i magen. Jeg spiser 1 brødskive til frokost(07:00) 2 brødskiver på skolen (10:40) 2 brødskiver eller annet når jeg kommer hjem fra skolen(14:30) så spiser jeg middag kl. 17:30 og til kveldsmat hender det jeg spiser 2 brødskiver eller eple eller frokostblanding. Spiser jeg for mye? Hvorfor føler jeg at jeg er sulten hele tiden?

SVAR

Besvart 01.12.2017 12:54:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Jeg veier for lite – hva skal jeg gjøre?

Det kan være vanskelig å gå opp i vekt. Det er lurt å spise oftere og mer. Men det er også viktig HVA du spiser. Her er noen tips.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Slik takler du stress

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

 

Les mer
attach_file

Stressa av press på skolen?

Opplever du press på skolen, hva gjør det med deg? Kommenter gjerne hvordan du opplever det i kommentarfeltet som kommer opp når du har stemt.

Les mer
account_circle