Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvorfor er jeg så sulten på kvelden?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 13 år og lurer på hvorfor jeg hele tiden blir så sulten på kvelden? Jeg må alltid spise sen kveldsmat, og blir fortsatt sulten noen timer etter jeg har lagt meg. Noen tips til å ikke bli så fort sulten på kvelden?

Besvart 05.01.2018 12:07
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Du forteller at du blir veldig sulten på kvelden og alltid må spise sen kveldsmat. Det er anbefalt at man spiser mest tidlig på dagen, men det er allikevel ikke noe galt med deg selv om du føler deg sulten på kvelden.
Hvis du spiser lite til frokost, formiddag og middag, kan det føre til at du  spiser mer på kveldstid.
Det du kan gjøre er å se på hvordan du spiser i løpet av dagen, og få hjelp til å spise mer regelmessig. Dette kan du gjerne snakke med helsesøster på skolen om. Der kan du få veiledning og hjelp til å se på kostholdet ditt.

Selv om du er veldig sulten på kvelden, er det lurt å ikke spise for mye. Spis et par skiver med brød eller knekkebrød, eller du kan lage havregrøt eller spise en kornblanding. Drikke et stort glass vann før du spiser.
Hvis du fortsatt kjenner deg sulten, kan du vente i ca en halv time og så ta deg et eple, en banan eller annen frukt før du legger deg.

Du er i puberteten, kroppen din vokser og trenger mye energi for utviklingen du skal igjennom. Det kan også være en grunn til at du føler deg sulten om kvelden. 
Ta en prat med helsesøster på skolen din om kosthold og matvaner, slik at du kan få hjelp. 

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til deg som er sulten hele tiden

To tenåringsjenter sitter med en skål med frukt foran seg og spiser. (www.colourbox.com)

Det er viktig at ungdom spiser nok mat for å kunne vokse og utvikle seg. Vi har råd til deg som ofte føler deg sulten eller aldri er helt mett etter et måltid.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold