Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser lite, sliter med utseendet og får skyldfølelse når jeg spiser.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg lurer vell egentlig på hvordan jeg skal ta ting opp. Jeg vet ikke helt når det startet, men har en god stund ikke spist veldig mye. Jeg er aldri sulten, så spiser ikke noe før middag, og heller ikke noe etter. Jeg sliter en god del med meg selv, sånn utseende. Har fra jeg var liten alltid vært stor, og også fått et par kommentarer som har bekreftet det jeg synes om meg selv. Den siste tiden har jeg fått kommentarer som at jeg har blitt tynn og sånn, men jeg ser ikke dette selv. Mamma har blitt sur og sint og sier at jeg må spise, og kommenterer utseende mitt veldig ofte. Jeg syns det er veldig ubehagelig. Jeg får også skyldfølelse når jeg har spist, og føler jeg liksom må ta noen push ups i løpet av dagen pga dette. Jeg tør liksom ikke si ifra til noen, fordi jeg føler meg mer og mer komfortabel i kroppen min. Før veide jeg rundt 69-70kg og var ca 161-162cm. Nå veier jeg ca 54-56 og er 165cm.(Veier meg med minst mulig klær, og veier meg minst to ganger om dagen, alene)Håper på svar

SVAR

Besvart 05.01.2018 15:47:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
account_circle