Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 14åring på ca.162cm høy. Jeg veier rundt 42/43/44kg+ BMI på 15/16 tror jeg. Jeg spiser nesten aldri froksot, lunsj eller kveldsmat. Jeg trener 3 til 4 ganger i uka (2timer per trening). Vennene  og foreldrene mine mener jeg spiser aaaaallllltttt for lite. Jeg har det helt greit.  Men er redd for at jeg kanskje utvikkler en spiseforstyrrelse.  Klarer liksom ikke innse at det er noe galt med meg. Har jeg en spiseforstyrrelse? Er dette normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 14åring på ca.162cm høy. Jeg veier rundt 42/43/44kg+ BMI på 15/16 tror jeg. Jeg spiser nesten aldri froksot, lunsj eller kveldsmat. Jeg trener 3 til 4 ganger i uka (2timer per trening). Vennene mine og foreldrene mine maser. De mener jeg spiser aaaaallllltttt for lite. Tingen er at jeg har det helt greit. Jeg føler meg verken sliten eller utbrennt. Men er redd for at jeg kanskje utvikkler en spiseforstyrrelse. Jeg tørr egentlig ikke snakke med noen om det, fordi jeg er redd for at jeg har det. Klarer liksom ikke innse at det er noe galt med meg. Hva skal jeg gjøre?! Har jeg en spiseforstyrrelse? Er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Vekta først. Jeg har regnet ut ISO KMI, (NHI). Der har du en kroppsmasse indeks som  indikerer undervekt. Du skriver ikke noe om hvor lenge du har spist så lite og trenet som du beskriver. Har mensen din begynt å bli uregelmessig eller helt borte er det på veg til å bli alvorlig. Jeg vil anbefale deg å spise 4 måltider hver dag. Det kan du snakke med helsesøster på skolen din om . Hun kan mye om å spise riktig i forhold til å holde seg slank og få maksimalt ut av trening. 
Nei, det er ikke normalt å spise som du gjør. Ja, jeg tenker at du trenger hjelp for å unngå å bli verre.
Ofte er spiseforstyrrelser et symptom på at det er noe i livet som en ikke helt klarer å få løst. Har du det vil jeg anbefale deg å få hjelp til å løse problemet.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette skjer hvis du hopper over frokosten

Jente sover ved bordet (colourbox.com)

Kroppen din trenger frokost! Les hvorfor her.

Les mer

Se hva skolematen gjør med deg

Hva bør du ha på matpakka? (colourbox.com)

Har det noe å si hva du spiser til lunsj? Se hva som skjer når klassen får en sunn lunsj eller en usunn lunsj.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold