Hopp til hovedinnholdet

Jeg tygger og spytter maten, kan jeg legge på meg av det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg sendte inn dette til dere for noen dager siden og skjønte ikke helt svarer, i tillegg har jeg flere spørsmål. (e6fdc er koden til samtalen). 1. Hvor mye mat kan jeg tygge uten å svelge for å legge på meg? Jeg skjønte ikke helt det med at jo mer jeg tygger, jo mer energi bruker jeg om vil derfor legge på meg. Vil jeg f.eks legge på meg om jeg tygger en pakke med boller eller en pizza men spytter den ut? Jeg er veldig nøye på å ikke få svelget noe. Føler jeg at jeg får svelget noe Får jeg en slags tvangstanke om å måtte prøve å spy det opp. (Pleier aldri få noe opp om jeg prøver.) jeg svelger ALDRI et eneste måltid om dagen. Spiser jeg noe så er det alltid tygg og spytt ut. Vil jeg gå opp eller ned i vekt av å holde på sånn? Jeg skjønner ikke det energi snakket så helst bare svar ja eller nei og hvor mye jeg eventuelt kan tygge og spytte ut. 2. Jeg har plutselig fått ekstremt mye dunhår rundt på kroppen, hva kan det komme av? Har også hattveldig lite småblødninger i 3 uker

SVAR

Besvart 14.02.2018 21:22:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Myter og fakta om spiseforstyrrelser

Det er mange myter om spiseforstyrrelser. Her får du informasjon om hva som er sant og usant.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
account_circle