Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å gå ned i vekt på en sunn måte og ikke gjøre noe som kan skade kroppen min. Hvordan kan man få kontakt med en ernæringsfysiolog?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 16(snart 17), 164,5 cm høy og veier ca. 58 kg. Jeg ønsker å gå ned i vekt på en sunn måte, og ikke gjøre noe som kan skade kroppen min, som å slutte og spise/ta slankepiller eller noe. Har snakka med mamma om dette, og hun sier at vi kan ta kontakt med en ernæringsdfysiolog. Hvordan jobber de, og hvordan kan man få kontakt med dem, og kan de muligens lage en plan for hva man skal spise ? Kan helsesøster på skolen henvise meg til en ernæringsfysiolog for eksempel? Jeg har ganske store pupper, og det har plaget meg helt siden jeg gikk i åttende klasse. Har tenkt på brystreduksjon, men da får man arr og jeg er dessuten ikke gammel nok, og da er vel kroppen min uansett ikke utviklet ferdig, men dette er et problem som jeg sliter med og det påvirker selvtillitten min ganske mye. Jeg veit at puppene ikke kommer til å bli kjempemye mindre, og at man er som man er, men jeg har lyst til å prøve å få litt av dem bort, og har hørt at det første som forsvinner når man slanker seg er puppene, er det riktig? Jeg trener håndball og danser 5-6 ganger i uka, og hver trening er ca. 1-2 timer. Når jeg danser, trener jeg i tre timer, som jeg gjør to dager i uka. Og når jeg kommer hjem på kvelden spiser jeg veldig mye, og da spiser jeg som oftest veldig mye på kvelden. Spiser i gjennomsnitt 7 Ingers Rugbrød hver dag, eller wasa sportsknekkebrød. Er det altfor mye inntak av brød? Jeg spiser nesten aldri godteri i ukedagene, men når jeg først spiser, så spiser jeg masse og greier nesten ikke å si stopp før det er slutt på godteriet, er det noe måte å greie å spise mindre?


Tilslutt lurer jeg på en ting; det er mange kosthold-kurs for folk over 18 år, men er det noe kurs for oss under 18 om riktig kosthold? Har lest at resultater av trening kommer fortere fram ved et godt kosthold, og er derfor ganske opptatt med å spise riktig. Hadde vært veldig fint med litt tips om hvordan jeg skal få til å spise ordentlig:)

På forhånd takk:)

SVAR

Besvart 10.02.2009 23:38:02
account_circle