Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å slutte å spise kjønnshår, er dette akseptabelt?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år gammel og klarer ikke slutte å spise kjønnshår. Jeg har spist kjønnshår siden det begynte å gro, er dette akseptabelt i dagens samfunn for jeg sliter veldig med å slutte. når jeg først kommer i i gang kan det ta opp til flere timer. Hjelp hvordan skal jeg klare å stoppe? takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontakter Ung.no.

Det er nok ikke vanlig og normalt å spise kjønnshår og om du bruker flere timer på dette, forstår jeg at det kan være både tidkrevende og hindre deg i å leve et normalt liv. Derfor er det bra at du søker råd.

Det er ikke uvanlig at en kan ha uvaner som det kan være vanskelig å slutte med, men noen ganger kan uvanene gå over til å bli sykelige og ta alt for mye tid og krefter, da er det på tide å søke hjelp.

For det kan virke som det er noe tvangspreget over det hele, spesielt siden du sier at du ikke klarer å slutte og når du først kommer i gang kan det ta opp til flere timer. 

Jeg vil derfor anbefale deg å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg til å komme i kontakt med psykolog eller annen behandling. Det kan være fastlegen din eller helsesøster på skolen.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold