Hopp til hovedinnholdet

jente 14 år, 170 cm, 55 kg, Er jeg overvektig

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg er en jente på 14 år og er 1.70 cm. Jeg veier 55kg, og lurer på om jeg er overvektig. Isåfall hva kan jeg gjøre for å gå ned i vekt, og velge et sunnere kosthold.
Besvart 28.08.2018 23:19
 

Svar
Hei jente! Takk for at du skriver til oss! Vekta di er helt perfekt i forhold til lengden din. Du tenger ikke å gå ned noen i vekt. Du sier "velge et sunnere kosthold" . Siden du ikke skriver noe om hvordan kostholdet ditt er i dag, er det vanskelig å komme med noen råd, direkte til deg, men generelt er det å spise 4-5 regelmessige måltider hver dag,- frokost, lunsj, middag, kvelds og et lett mellommåltid (frukt/Yoghurt) Å spise mest mulig rene produkter Dvs rent kjøtt og fisk, mye grønnsaker . Grovt brød. Unngå mye snop og godteri, ferdigmat og "posemat" som ofte inneholder mye salt. Men vekten din trenger du ikke å gjøre noe som helst med! Vennlig hilsen helsesøster, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold