Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få i meg mer mat på dagtid?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter veldig mye med angst i hverdagen pga mye skolearbeid og høye krav til meg selv. Jeg går nå siste året på vgs og det er mye å gjøre. Jeg har ikke fortalt om angsten/stresset til noen, så jeg har ikke angst som diagnose, men er veldig sikker på at jeg har det da jeg opplever mye angst i hverdagen og stadige panikkanfall. Siden det er så mye skolearbeid, sliter jeg veldig med å få spise nok. I dag satt jeg f.eks. Med skolearbeid fra kl 9 om morgenen til 20 om kvelden, og inntok da mitt første måltid kl 21. Slik har det vært det siste halvåret. Jeg får i meg to store måltider om kvelden, men jeg får svært sjeldent spist på dagen pga angst og mye arbeid. Skal nevnes at jeg slet med spiseforstyrrelsene fra jeg var 12 til 16 år, men nå er det mer angsten som gjør at jeg ikke får i meg mat. Jeg har gått ned mye i vekt og er konstant sliten. Hvordan kan jeg få til å spise mer på dagen? Forsøkte å spise et måltid på dagen i dag, men fikk et panikkanfall og måtte droppe det:(

SVAR

Besvart 16.09.2018 17:14:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Stressa av press på skolen?

Opplever du press på skolen, hva gjør det med deg? Kommenter gjerne hvordan du opplever det i kommentarfeltet som kommer opp når du har stemt.

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

 

Les mer
account_circle