Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å bli vegetarianer

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et stort ønske om å bli vegetarianer. Jeg syns det er kjempeekkelt å spise kjøtt og jeg er veldig opptatt av miljø. Mamma er vegetarianer, men problemet er at pappa ikke synes noe om det. Han blir sur når jeg nevner det og sier at jeg ikke skal bry meg om sånne ting jeg bryr meg om. Hva kan jeg gjøre for at overgangen til vegetarianer blir lettere rundt situasjonen med pappa? Hilsen jente 13 år

Besvart 12.10.2018 13:48
 

Svar
Hei


Flott at du tar kontakt med oss om dette. Det høres ut som det er vanskelig for deg at pappa ikke liker at du ønsker bli vegetarianer. Det skjønner jeg godt. Det er vondt når man ikke får støtte på det man ønsker seg sterkt.

Det høres ut som at du ønsker å vite hvordan overgangen til å bli vegetarianer kan bli lettere for deg gjennom å få støtte fra din far. Jeg vet ikke hva du har forsøkt på før men vil her komme med noen råd. Jeg vil råde deg til å prøve å ha en samtale med han om dette. Finn et tidspunkt der dere begge er i godt humør og har god tid. Si til pappa at du trenger at han hører nøye etter hva du har å si, og at dette er et viktig tema som betyr mye for deg. Hvis du ber han om å lytte uten å avbryte er det større sjanse for at han blir sittende og at han får med seg det du vil si før han blir sur og sier noe. Du kan også fortelle han at du synes det er leit at han ikke støtter deg på det som du ønsker. Fortell gjerne pappa hvorfor det å bli vegetarianer er viktig for deg slik at han forstår hva som ligger bak ønsket ditt.

 

Jeg håper at du og din far får til å snakke om dette på nytt og at situasjonen kan bli lettere for deg.

Håper at dette var til hjelp for deg. Ønsker deg lykke til!

 

Se gjerne på linkene jeg har vedlagt.

 

www.ung.no/mat/3558_Det_du_trenger_%C3%A5_vite_om_vegetar-_og_veganmat.html

www.ung.no/problhjemme/2121_Hvordan_snakke_med_foreldre_som_ikke_forst%C3%A5r_deg.html

 

Hilsen psykolog i Familievernet

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Det du trenger å vite om vegetar- og veganmat

Tallerken med vegetarmat (colourbox.com)

Se her hvordan du kan få et godt sammensatt vegetar-kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold