Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få tilbake matlysten?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt veldig dårlig matlyst de siste månedene og det kan gå flere dager uten at jeg spiser noe særlig. Legen min har ikke funnet noen årsaker til at det er sånn og sier at jeg bare må spise mere. På et år har jeg gått ned fra 51 kg til 45 (170 cm høy) så jeg tror jeg har blitt litt undervektig også. Har du noen tips til hva jeg kan spise når jeg har null matlyst eller hvordan jeg kan få bedre matlyst? Jeg blir sulten, men jeg kan sitte i flere timer uten å finne noe som frister. Det går stort sett i juice, nøtter og yoghurt nå for det er det eneste jeg orker å spise. Tok blodprøver når jeg var hos legen for noen måneder siden og de var normale

Besvart 09.11.2018 12:02
 

Svar
Hei!

Dette høres ikke noe greit ut for deg. Det er ikke bra at vekten din går nedover, og her er det viktig at du finner en måte som kan stoppe dette på. 

Det er flere ting man kan prøve å endre på i kostholdet når matlysten er dårlig. Det å ha dårlig matlyst kan også skyldes ting man kanskje ikke tenker på, sånn som hvordan man har det. Negative følelser, bekymringer og stress kan påvirke matlysten vår. Så det er viktig å kartlegge om dette er noe som kan være årsaken.

Vi har skrevet en utfyllende artikkel om hva man skal gjøre når matlysten forsvinner, jeg vil råde deg til å lese denne for å få råd.

For å gå opp i vekt igjen, kan det være nyttig å se på rådene i denne artikkelen.

Ønsker deg alt godt og lykke til!

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold