Hopp til hovedinnholdet

Hvor finner jeg andre som er veganere? Føler meg ensom...

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er ei jente på 17 som holder på å bli veganer. Foreldrene mine støtter meg, vennene og. Men det jeg alle helst skulle ønska meg var en venn som deler interessene mine. Jeg kjenner ingen andre med lik tankegang ang kosthold. Hvor finner jeg andre veganere? Kanskje litt teit spørsmål, men jeg føler meg litt ensom. Skulle så gjerne blitt kjent med noen litt likesinna. Matkurs, turer, grupper eller no hadde vert flott, men finner ikke noe i nærmiljøet:( og det føles som sagt ganske ensomt...

Besvart 09.11.2018 12:08
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål til ung.no!

Jeg forstår godt at du ønsker å dele denne interessen med noen. Da kan man også dele tips, erfaringer, oppskrifter osv., og det er jo veldig nyttig!

Har du hørt om foreningen Norsk vegansamfunn? Jeg fant denne når jeg søkte på google etter foreninger for veganere. Det virker som en seriøs forening, som også har aktiviteter. Det står blant annet at de arrangerer månedlige treff.

Jeg fant også en side som heter Veg-veg, det er visst Norsk vegetarforening, og der var det veldig mye informasjon, så du kan jo se litt rundt på den siden om du finner noe aktivitetsvirksomhet?

Utover det tror jeg du rett og slett må bruke jungeltelegrafen. Det vil si at du forteller folk rundt deg at du er interessert i å komme i kontakt med andre veganere, også sprer ordet seg, og det er alltids noen som kjenner en veganer/vegetarianer. Kanskje kan du skrive på facebook at du søker etter en veganer på ca. samme alder som deg?

Håper disse rådene kan være til nytte.

Lykke til!

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Det du trenger å vite om vegetar- og veganmat

Tallerken med vegetarmat (colourbox.com)

Se her hvordan du kan få et godt sammensatt vegetar-kosthold.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold