Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke spise ordentlig, blir kvalm, hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I løpet av den siste måneden så har jeg ikke klart å spise ordentlig. Jeg kjenner at jeg er sulten helt innerst i magen at det nesten gjør vondt. Men om jeg bare tenker på mat så blir jeg kvalm og når jeg lukter det så spyr jeg nesten av kvalme. Det er enda verre når jeg faktisk prøver å spise mat for da kjennes det ut som om jeg må kaste opp og jeg blir så fryktelig kvalm at det gjør vondt. Jeg vil spise, jeg vil gå opp i vekt. Men samtidlig så vil jeg ikke ha mat, jeg bryr meg ikke om jeg dør av undervekt men jeg vil jo helst ikke det. Men jeg vil passe på helsa og ha det bra og jeg vet at mat er viktig men jeg bare får det ikke i meg. Hadde det sånn i sommer også men da klarte jeg å spise litt. Er deprimert men vet ikke om det har noen sammenheng. Har også begynt med jern tilskudd og vitamin D og C. Men spiseproblemene startet før jeg begynte med det. Har også besvimt på grunn av lavt blodsukker en gang og pga mangel på jern den andre gangen. Takk for svar på forhånd!

SVAR

Besvart 11.01.2019 14:56:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hva påvirker matlysten?

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange faktorer i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst, og for å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse faktorene og finne ut om de påvirker DIN matlyst.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
account_circle