Hopp til hovedinnholdet

Er 500 kalorier for lite på en dag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 15 år. Jeg er 165cm høy og veier 44 kg. Lurer på hvor mange kalorier jeg trenger på en dag? Er 500 kalorier for lite på en dag? Det er det jeg vanligvis spiser. For eksempel: jeg spiser ikke frokost (0kcal),banan på skolen (100kcal), to knekkebrød med skinke etter skolen (90kcal), det varierer veldig hva jeg spiser til middag, men pleier å prøve å holde det til 300kcal eller under. Er dette en passelig mengde mat på en dag? Burde jeg spise mer/mindre?

SVAR

Besvart 10.01.2019 13:04:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Hva er kalorier og hva brukes det til?

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
account_circle