Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine maser om at jeg må spise, men prøver ikke å slanke meg!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Det føles som om jeg blir overvåket hjemme, for mamma og pappa sier hele tiden «husk å spis», og begge har spurt om jeg spiser for lite. Jeg føler at jeg må fortelle dem akkurat hva og hvor mye jeg har spist, og at jeg må spise mer enn jeg klarer når de ser på. Mamma spurte også om jeg prøver å slanke meg men det er noe jeg ikke vil, for jeg synes jeg er perfekt som jeg er. Jeg er 172 cm høy og veier ca 52 kg, det er vel ikke for lite? Hva kan jeg gjøre for at de skal forstå at jeg prøver ikke å slanke meg bare fordi jeg glemte matpakke på skolen en dag, eller at jeg vil dra på skitur eller trene?

SVAR

Besvart 12.01.2019 15:35:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle