Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er ikke sukker sunt? Er det sukker i vann?

Jente
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvorfor sukker ikke er sunt. Jeg lurer også på om vann har sukker i seg alle sier at vann ikke har sukker i seg men jeg vil dobbeltsjekke. Og jeg lurer på hvor kommer vannet fra egentlig????

Besvart 12.01.2019 15:16
 

Svar
Hei!

Det er ikke sukker i vann. Vann inneholder kun noen få elektrolytter.

Vann kommer fra havet. Det er en del av et kretsløp der sjøvann fordamper og blir til skyer, som senere sender det fra seg som regn. Når vann fordamper fra havet så har det ikke med seg salt. Regn og smeltet is havner i ferskvann, som vi sender gjennom et rensesystem og får i springen.

Sukker er usunt fordi det ikke inneholder noen vitaminer og mineraler, kun kalorier. Det gir oss ikke noe bidrag av næringsstoffer som vi trenger, kun energi. Dessuten trives bakterier godt sammen med sukker, og dermed kan man få hull i tennene om man spiser mye sukker. Et høyt sukkerinntak gir heller ikke noe spesiell metthetsfølelse, så man kan spise mye sukker og få i seg mange kalorier uten å bli mett. Det kan over tid føre til overvekt.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Karbohydrater

Oppskåret brød (colourbox.com)

Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. Les mer om den her.

Les mer

Slik blir du kvitt søtsuget

Jente holder en finger foran munnen og hysjer, mens hun holder godteriskum i den andre hånden. Det står en skål med mer godteri foran henne.

Har du ofte lyst på noe søtt? Får du mer lyst på noe søtt utover dagen? Vi gir deg tips til hvordan du kan kvitte deg med søtsuget.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold