Hopp til hovedinnholdet

Kan man spise rå egg i Norge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har spurt rundt en del nå men ingen klarer å svare meg på dette. Jeg har ofte blitt fortalt at man ikke skal spise rå deig pga egg og sånn fordi det kan føre til salmonella. Man skal steke det først. Skjønner at det ikke er så vanlig i norge pga god kvalitet. Så hvorfor kan man da lage topping til feks kaker av egge-hvitte/hele egg uten å behandle det? Det er jo ikke vanlig å steke en topping, heller ikke fryse det ned. Så hvorfor får man ikke salmonella av topping men av rå deig?

SVAR

Besvart 16.01.2019 18:14:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Hva betyr all teksten på maten?

I denne artikkelen finner du en oversikt over den viktigste informasjonen på matemballasje.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
account_circle