Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg tykk og spiser 500 kcal daglig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg lurer på om jeg trenger hjelp eller no. Jeg er 157 cm høy og veier 49.7 kg (etter en hel dag hvor jeg har spist middag og sånt) jeg føler at jeg veier for mye og er tjukk. Jeg prøver å spise så lite som mulig og spiser ca. 500 kcal hver dag. Jeg blir alltid kvalm etter jeg har spist og må nesten alltid kaste opp. Jeg har fortalt dette til en venn og hun mener jeg trenger hjelp men jeg tror ikke det. Jeg føler ikke engang at jeg er tynn. Vekta mi kan gå litt opp og ned, igår veide jeg 50.7. Men nå begynner den å gå mest ned. Trenger jeg egentlig hjelp, eller er dette bare normalt. Jeg selv syntes ikke at det er noe galt i det jeg gjør. Elsker siden deres :)

SVAR

Besvart 31.01.2019 09:55:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle