Hopp til hovedinnholdet

Sliter med selvbildet, overspiser når jeg kommer hjem, trenger tips...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter med selvbildet mitt, og dette går utover kostholdet mitt. Jeg hater kroppen min, snakker veldig ned på meg selv. Etter skolen, klarer jeg ikke å slutte å spise. Jeg overspiser masse, og klarer ikke å slutte selv om jeg er mett. Etterpå har jeg ekstremt skyldfølelse og spiser ingenting (vanligvis) resten av dagen. Neste dag kan jeg gå og sulte, og gå på en streng diett mens neste dag igjen kan jeg spise en hel sjokoladeplate og et helt brød igjen. Dette skjer når mamma er på jobb og jeg er alene hjemme etter skolen. Veier litt over normalen, men har ganske normal vekt (54 kg). Det går fint når jeg ikke spiser, men når jeg først tar en bit så tar jeg hele greia. Blir ofte kvalm i ettertid, og prøver å spy men klarer aldri (prøvd de fleste teknikkene). Spiser som andre folk ellers, utenom overspisingen min etter skolen. Noen tips til hvordan jeg kan komme meg ut av denne sirkelen? (føler har mer å si men for lite plass) Noen tips som kan få meg ut av denne sirkelen?

SVAR

Besvart 09.02.2019 08:36:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
account_circle