Hopp til hovedinnholdet

Kan min venninne ha fått en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en venninne som i det siste har begynt å være uvanlig opptatt av hvor mye hun spiser. Før når vi var mindre pleide hun gjerne å spise 3-4 skiver til lunsj i tillegg til litt frukt. Nå spiser hun gjerne bare et knekkebrød eller et veldig lite rundstykke med litt frukt på siden eller en liten boks med yoghurt. Hun trener også en del (5, 6 eller 7 dager i uken) og jeg har merket at hun er ekstremt slapp på treningene. Jeg vil si at hun definitivt har blitt tynnere de siste månedene ( og hun var ikke tjukk eller feit fra før). Hun unngår godteri i de aller fleste situasjoner og sier også at hun ikke liker å spise noe etter treninger, men at moren tvinger henne til å gjøre dette. Venninnen min har i tillegg blitt litt mer tilbaketrukken og annerledes, kanskje litt slapp. Vi har vært venner så lenge jeg kan huske og er ganske bekymret. Jeg synes dette temaet er vanskelig å snakke om og vet ikke hva jeg skal gjøre med situasjonen. Kan dette være en spiseforstyrrelse?

SVAR

Besvart 14.03.2019 21:33:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle