Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått litt ned i vekt, hvor mye bør jeg spise?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente på 13 år, jeg er veldig usikker på hvor mye jeg skal spise osv. Jeg er 156 cm høy og veier 39 kg. Er det mye eller lite? Jeg pleide å veie 42 kg før, men så har jeg begynt å spise mye mer vegansk og vegetarmat, og sunn mat generelt, og har gått ned noen kilo. Jeg har 3 ballettreninger i uka ( 1 på onsdager og 2 på torsdager) og trener på treningssenter 1-2 ganger i uka. Jeg går til skolen halvparten av skoledagene også, veien er 1,5 km lang. Jeg har prøvd å regne ut hvor mange kalorier jeg spiser om dagen, det pleier å komme på rundt 1400 kcal, er det passe? Jeg er veldig fornøyd med kroppen min nå men vil gjerne ikke bli noe tynnere, men heller ikke legge på meg masse, hvor mye burde jeg spise om dagen da?

SVAR

Besvart 20.03.2019 21:30:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Hva er kalorier og hva brukes det til?

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
account_circle