Hopp til hovedinnholdet

Gulper opp maten etter hvert måltid, ødelegger sosialt liv

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

I kanskje sånn 1 år eller mer har jeg gulpet opp maten min etter HVERT måltid. Det kommer bare automatisk opp igjen sånn 30sec-1t etter at jeg har spist. jeg kan velge å bare svelge det igjen Men det er ekkelt og kvalmende. Det begynner virkelig å ldelegge meg, og jeg vet ikke hva det er, hvorfor det skjer eller om jeg bør være beskymret. Var til legen en gang for mange måneder siden og han fant ikke noe galt og trodde nok jeg bare var gal. For å være ærlig missbruker jeg det.. jeg tar sånn ca. 1 dag i uken jeg nyter og spiser ekstreme mengder med sjokolade og is på kort tid forde Jeg vet at jeg gulper alt opp igjen etterpå. Alt dette har gjort meg derprimert. Dette ldelegger mitt sosiale liv siden jeg ikke kan spise når jeg er med venner eller ute av huset siden jeg ikke har tilgang ti å spy det opp, så jeg går ofte en hel dag uten å spise. (Er 160cm og 56kg) alt dette har fått meg til å bli avhengig av å gulpe hvis jeg har spist noe usunt, og hvis ikke hater jeg meg selv for det.

SVAR

Besvart 08.04.2019 09:26:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Myter og fakta om spiseforstyrrelser

Det er mange myter om spiseforstyrrelser. Her får du informasjon om hva som er sant og usant.

 

Les mer
account_circle