Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med et anstrengt og vanskelig forhold til mat og egen kropp

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg sliter meg et anstrengt og vanskelig forhold til mat og egen kropp. Helt siden jul har jeg spist svært lite i noen perioder og andre perioder prøvd å spise normalt men har bare sultet meg etter det. Men jeg har for det meste sultet meg og viss jeg har spist usunn mat har jeg kasta det opp. Det har kun skjedd fem ganger. Men mamma og pappa begynte å se på meg at noe var galt siden de så at jeg hadde gått litt ned i vekt. Har siden vinterferien fått oppfølging av lege. Jeg har i påsken prøvd å spist fire måltider og klart det, men har ikke gått opp noe! Har trent veldig mye. Hver dag og øktene har vart mellom alt fra 1,5 timer til 5 timer. Har heller ikke hatt mensen siden før vinterferien. Er dette noe jeg burde bli bekymra for eller er det normalt at mensen forsvinner så lenge? Jeg veier 54 og har gått ned ca 5 kilo på to måneder, men må jeg legge på meg får å få tilbake mensen? Takk på forhånd for svar!:)

SVAR

Besvart 28.04.2019 15:18:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
account_circle