Hopp til hovedinnholdet

Føler meg så feit, hjelper det å spise ett måltid på 10 dager.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er 1,61 cm høy og jeg veier 40 kg og jeg føler meg veldig feit fordi folk kommenterer helle tiden på kroppen min og jeg vil bli tynnere så at folk ikke skal kommentere på kroppen min. Hva bør jeg gjøre? Jeg spiser bare 1 måltid på 10 dager, hjelper det?

Besvart 10.05.2019 20:45
 

Svar
Hei

Jeg blir veldig bekymret for deg når du skriver at du spiser ett måltid på 10 dager. Det er veldig farlig for deg å ikke spise over så lang tid.

Kroppen din trenger fire hovedmåltider daglig og i tillegg ett eller flere mellommåltider. Du har en veldig lav vekt og derfor kan du ikke stole på følelsen som sier at du er feit. 

Det kan virke som du er på vei til å utvikle en spiseforstyrrelse. Jeg anbefaler deg derfor å snakke med foreldrene dine eller helsesykepleier. Om du synes det er vanskelig å snakke med en voksen kan du vise dette spørsmålet og svaret fra UNG. 

 

 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold