Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å like sunn mat?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er ei jente på 20 år. Jeg sliter med å spise frukt, grønnsaker og bær. Eller lettere sagt jeg spiser ingen av delene. Jeg spiste mye av det når jeg var liten frem til jeg var ca 5-6 år og etter det ble det plutselig helt stopp med alt. Jeg ble mye mobbet på skolen på grunn av at jeg var litt kraftigere enn de andre og jeg ble mobbet av maten min. Jeg vet ikke helt om det hadde noe med at jeg plutselig sluttet og spise alt sunt. Men nå har jeg virkelig lyst til å begynne å spise sunt og tenke litt på fremtiden. Jeg tenker hvis jeg noen gang blir gravid og får barn så vil jeg gjerne ha ett sunt kosthold og kunne være ett bra forbilde for evt barna mine. Jeg har prøvd mye forskjellig for å begynne å spise sunt og like ting men jeg klarer det bare ikke. Vær gang jeg prøver å spise noe sunt føler jeg at jeg blir kvelt og noe synes jeg ikke smaker noe særlig godt. Så jeg lurer på hva kan jeg gjøre? Finnes det noe jeg kan gjøre? Kan man ta hypnose for å begynne å like alt sunt?

SVAR

Besvart 13.05.2019 09:30:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

 

Les mer
account_circle