Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få i meg nok energi når jeg trener mye?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 år. Jeg lurer på hvordan jeg kan få i meg nok mat og hva slags mat jeg skal ha og hvor mye jeg burde ha. Jeg satser på langrenn og trener 6-7 ganger i uken. Har ca tre langturer som varer på 2-2,5 timer. To til tre intervalløkter som varer på en time eller litt mer men de er veldig intensive. Langturene er i sone 2-4. Og intervallene i sone 5-6. Også har jeg en styrkeøkt på 1,5-1,45 timer. Jeg varrierer mellom sykling, løping og rulleski også har jeg i tillegg til alt dette fotballtrening men den er ikke tung så da trener jeg gjerne etter det. Jeg er 172 cm høy og veier 55 kg. Hvordan kan jeg best mulig få utbytte av all treningen jeg gjør? Og hvordan få restituert meg godt nok? Jeg føler meg ofte sliten og at jeg har veldig lite energi og har vondt i muskler og i kroppen generelt så det går mye Paracet og Ibux og vet jo at det ikke er bra. Håper på noen tips! Takk for svar på forhond!:)

SVAR

Besvart 13.05.2019 09:38:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
account_circle