Hopp til hovedinnholdet

Finnes det hjelp til en som reagerer på konsistens og lukt på ulik mat?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er bekymret for min bror. Han har hele livet vært veldig kresen med mat. Han får i seg et meget begrenset antall matretter og spiser generelt lite. Jeg har ikke inntrykk av at dette handler om kropp eller selvfølelse, og det sier han også selv at det ikke gjør. Det det derimot handler om er konsistensen/utseende på mat. Han blir kvalm av å tenke på konsistensen av ulik mat, lukten på det meste jeg lager (helt normal mat) og hvordan mat han ikke liker ser ut. Det er et virkelig problem hvordan han sliter med mat. Han har selv ikke noe ønske om å rette på dette, men det går ut over helsen hans og det sosiale. Nå har han fylt 19 år, og det later dermed ikke til at dette er noe han vil vokse av seg. Spørsmålet mitt er; hva slags hjelp er det mulig å få for dette? Jeg skjønner at han ikke kan tvinges til noe som helst ettersom han er 19 år, men jeg vil likevel gjerne vite hva slags behandling som finnes. Det må jo være noe ettersom man kan få hjelp for sykdommer som bulimi/anoreksi osv

SVAR

Besvart 12.05.2019 21:33:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle